Hoe werkt het?

Stadsdelen
Zoek het stadsdeel waar je zou willen wandelen. Er zijn er acht stadsdelen en drie aangrenzende gemeenten t.w. Amstelveen, Duivendrecht en Diemen, waarvan de gemeentegrenzen, grenzen aan die van Amsterdam.
Wat je kan verwachten
Bij iedere omschreven wandeling vindt je een track in het bestandsformaat .gpx in de nabije toekomst en als er vraag naar is willen we een .kml toevoegen.
Omdat het .gpx het meest algemeen gebruikt wordt en in de meeste gangbare navigatie-software het best werkt geven we voorlopig de voorkeur aan het gpx bestandsformaat.
Verder geven we algemene informatie over de wandeling, we omschrijven de route niet, maar geven een aantal hoogtepunten die interessant kunnen zijn.
Met welk openbaar vervoer je op de plek kunt komen waar de wandeling start, en indien het geen rondwandeling is het nummer van de bus of tram die je terug brengt naar het beginpunt.
Voordeel van een track
Onze ervaring is dat wandelen met als leidraad een track dit tot een meer uitgebalanceerde wandeling leid. Daarnaast is het vooral onze bedoeling je door die straten te leiden die buiten de doorgaande, of hoofdwegen ligt. Je loopt dan vooral door de buurten. Dit zou je het gevoel kunnen geven verdwaalt te zijn, maar dan is er altijd nog je track.
Navigatiesoftware
Daarnaast heb je een navigatieprogramma voor je telefoon nodig. Daar zijn er genoeg van te vinden in de AppleStore of in de GoogleStore.
Bij iedere omschreven wandeling is een download-bare track bijgesloten. Dit is een .gpx  bestand. De .gpx werkt in de meeste wandelnavigatie software.
Wij gebruiken de app TopoGPS, dit programma gebruikt kadasterkaarten die een hoge graad van betrouwbaarheid hebben. En voor 4 euro heb je heel Nederland. Ook leuk als je eens ergens anders wil wandelen, dan Amsterdam.
In deze app kan je het .gpx bestand importeren. Je bent nu klaar om te gaan wandelen op basis van de geladen track.
Gratis track
Bij iedere wandeling van een gekozen stadsdeel vind je een of meerdere gratis tracks. Dit is een wandeling die wij aanraden en deze willen we de wandelliefhebber niet onthouden.

Tips

–  Bereid het zoveel mogelijk voor op de PC.
–  Zorg voor een strak opgeladen mobiel.
–  Topo GPS is het navigatieprogramma dat wij gebruiken, heb je vragen over Topo-GPS, dit is hun website: TopoGPS